Architecture

recreation

Derby Rec Center

As a part of its master plan, the Derby Recreation Commission focused on converting a worn-out building that no longer met the community’s needs into a state-of-the-art recreation center with programs and equipment for all ages and fitness levels.

A bright, spacious lobby with a nearby relaxation lounge encourages social interaction among members and promotes a sense of community. The dedicated children’s area promotes health and wellness to the center’s youngest members.

An existing multipurpose room was converted into three group exercise studios, and a yoga studio was fitted with indirect, adjustable lighting for a relaxing atmosphere. Indoor track and cardio/strength training areas were expanded on the second floor. The locker rooms feature clean, elegant finishes with a spa-like feel. In every space, detailed consideration was given to all finishes, from high-impact sports flooring to lighting and acoustical design.

“This renovation has far exceeded our initial goals of the project, improving competitiveness in the industry and our service to customers, along with modern amenities and a classic appearance.”
— Frank Seitz, Superintendent of Recreation, Derby Recreation Commission